Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Italske houbove rizoto

Zpět
  • Autor: erusnakova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 7579 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 76, Sacharidy (g): 236, SAFA (g): 50, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1895 kJ

Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 59, SAFA (g): 12.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Na masle osmahneme nakrajenou cibuli se susenymi hriby. Prisypeme proplachnutou ryzi, zamichame a zalijeme 1,5 dl sucheho bileho vina. Po odpareni pridavame po castech vyvar, ktery jsme si pripravili ze zeleninoveho bujonu (cca 1l). Postupne promichavame, dokud ryze nezmekne. Nakonec pridame smetanu na vareni, promichame a nechame vsaknout. Na zaver pridame parmezan. Do jidla muzeme pridat jeste cerstvy hrasek.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři